Wat is een loopbaancheque?


De VDAB-loopbaancheques worden gefinancierd door de Vlaamse overheid. Aan de hand van deze cheques kan je voordeliger loopbaanbegeleiding volgen. Je eerste loopbaancheque is namelijk goed voor 4 uur begeleiding en je tweede voor 3 uur.

Kortom: Je betaalt slechts 40 euro voor 4uur loopbaanbegeleiding en 80 euro voor 7 uur loopbaanbegeleiding i.p.v. het standaardtarief van €169,7.

Wanneer heb je recht op VDAB loopbaancheques?

De VDAB-loopbaancheques bestaan uit 2 cheques die je apart moet aanvragen en gebruiken. De eerste cheque geeft recht op 4u loopbaanbegeleiding. De tweede cheque geeft recht op 3u loopbaanbegeleiding en kan je pas aanvragen nadat je de eerste cheque hebt gebruikt. Om de 6 jaar heb je recht op loopbaanbegeleiding met VDAB-loopbaancheques.

Algemene voorwaarden loopbaancheques


Om in aanmerking te komen voor loopbaanbegeleiding met een loopbaancheque moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf algemene voorwaarden voldoen:

  • Woonachtig te Vlaanderen of Brussel
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige
  • Je hebt minimum zeven jaar werkervaring opgebouwd over je hele loopbaan
  • Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
  • Je volgt of gaat loopbaanbegeleiding volgen bij een erkend loopbaancentrum in het Nederlands.

Wens je 7 uur loopbaanbegeleiding te volgen?

Prima! Bestel dan eerst jouw loopbaancheque van 4 uur. Heb je de 4 uur loopbaanbegeleiding gevolgd, dan kan je een tweede loopbaancheque bestellen.

Hoe VDAB-loopbaancheques aanvragen en online bestellen?

Je kan loopbaancheques bestellen via de website van de VDAB. Meer info nodig over hoe je de loopbaancheques kan bestellen? Lees dan onze handleiding.